Yönetmen Deniz Tortum ve Akademisyen Esen Kunt’un Konuk Olduğu Söyleşide Sanal Gerçeklik ve Belgesel Konuşuldu

Yeni Medya ve İletişim Bölümü ile Sinema ve Televizyon Bölümü iş birliğinde, 30 Ekim Çarşamba günü Önder Öztunalı Konferans Salonu’nda “Sanal Gerçeklik Uygulamaları ve Belgeselde Yeni Yaklaşımlar” konulu bir söyleşi düzenlendi. Belgeselci/Yönetmen/Yeni Medya Sanatçısı Deniz Tortum ile Akademisyen/Yazar Esen Kunt’un konuşmacı oldukları etkinliğe öğrencilerin yanı sıra öğretim üyeleri de yoğun ilgi gösterdi. 

‘Selyatağı’ isimli filmi Venedik Film Festivali’nde izleyiciyle buluşan Tortum, “Sanal Gerçeklik Uygulamaları ve Belgeselde Yeni Yaklaşımlar” konulu sunumunu gerçekleştirdi. 

Filmleri ulusal ve uluslararası film festivallerinde yer alan Deniz Tortum, çalışmalarından “Eylül 1955”in yapım ve ortaya çıkış sürecini dinleyenlere aktardı. Tortum, Fotoğrafçı Maryam Şahinyan’ın arşivinin çalışmasının temelini oluşturduğunu belirtti. Ünlü yönetmen, Harvard Film Çalışmaları Merkezi’ne kabul edilen Cerrahpaşa üzerine çektiği ve yönettiği “Maddenin Halleri” adlı belgeselinden de söz etti.

Söyleşinin diğer konuğu Akademisyen/Yazar Esen Kunt ise yeni medya ve sinema alanında güncel çalışmaların farklı açılardan değerlendirilmesine katkıda bulundu. Kunt, özellikle sanal gerçeklik uygulamalarıyla yapılan sanatsal üretimlerin geçmiş ve hafıza mekânlarını inşa ettiğine dikkat çekerken “Maryam Şahinyan ve Kayıp Arşivi” üzerine bilgilerini aktardı. Tortum’a çalışmalarına dair sorularını yönelten Kunt, yeni medya ve belgesel alanının arka planına ilişkin önemli paylaşımlarda bulundu. Soru ve cevapların ardından etkinlik son buldu. 
 


Son Güncelleme Tarihi: Pt, 11/04/2019 - 11:22