2016 yılında Eğitim-Öğretim yaşamına başlayan Yeni Medya ve İletişim Bölümü; öğrencilere kuramsal içerikle birlikte uygulamalı bir eğitim vermeyi amaçlamaktadır. Bu amaç doğrultusunda öğrencilerimize eğitim-öğretimlerinin ilk yıllarından itibaren Yeni Medya ve İletişim alanının temel kavram ve ilkelerini aktarabilmek için; medya ve iletişim alanının tarihsel gelişimine, toplumsal, ekonomik ve kültürel yaşamla olan bağlantısına değinilerek, Yeni Medya ve İletişim alanına ilişkin temel uygulamalara giriş yapılmaktadır. Bölümümüzde alana yönelik güncel bir içerikle oluşturulmuş, yeni iletişim teknolojileriyle bağlantılı Yeni Medya Programcılığı, Yeni Medya Uygulamaları, Etkileşimli Medya Tasarımı, Dijital İçerik Üretimi, Dijital Fotoğrafçılık, Dijital Video, Dijital Oyun Tasarımı, İnternet Gazeteciliği, Sanal Gerçeklik Uygulamaları, Dijital Pazarlama gibi dersler aracılığıyla hızlı bir gelişim gösteren alana ilişkin öğrencilerimizin gerekli donanımı edinebilmeleri amaçlanmaktadır. Bu derslerin yanında eğitim-öğretim programımızda yer alan Sosyal Medya Yönetimi, Dijital Animasyon, Veri Yönetimi, Dijital Girişimcilik ve İnovasyon, Dijital Reklamcılık, Sosyal Medyada Halkla İlişkiler gibi farklı disiplinlerle etkileşimli olarak düzenlenmiş program doğrultusunda öğrencilerin çok yönlü bir biçimde gelişimlerine katkıda bulunulacaktır.
İletişim teknolojilerinin gelişimine paralel olarak yaşamımızda daha fazla yer edinmeye başlayan yeni medya alanı, disiplinlerarası yapısıyla geleceğin gözde uzmanlık alanları arasında da yer almaktadır. Yeni Medya ve İletişim Bölümü öğrencilerine; gazetecilik, reklamcılık, pazarlama, halkla ilişkiler, sanat, tasarım gibi farklı alanların dijital dünyayla bütünleşen uygulamalarında kendilerini geliştirme olanağı yaratarak, onlara ilgileri ve yetkinlikleri doğrultusunda, gelecekteki kariyer planlarına yönelik geniş seçenekler sunmaktadır. Bölümde; öğrenciler bölümün çok yönlü yapısı doğrultusunda kendilerini geliştirerek farklı iş kollarında uzmanlaşabilmektedirler. Öğrencilerimiz; eğitim-öğretim yaşamları sürecince özgün ve yaratıcı dijital içerikler üretebilecek ve yönetebilecek; dünyayı, gündemi analiz edecek bilimsel ve uygulamalı bir eğitim sisteminin içinde yetişeceklerdir.
Yeni Medya ve İletişim Bölümü’nde öğrencilerimiz ulusal ve uluslararası değişim programları ile yurtdışında ve yurtiçinde öğrenim görebilme olanağına sahiptirler. Öğrencilerimiz, aynı zamanda “Çift Anadal” Programı ile istediği alanda ikinci bir diploma alarak, bireysel ve mesleki gelişimlerini zenginleştirme ve iş olanaklarını genişletebilme şansına da sahip olabilmektedirler.