Yeni Medyada Sanat ve Edebiyat Ekseninde Girişimcilik Tartışıldı

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Yeni Medya ve İletişim ile Sinema ve Televizyon Bölümleri, 30 Ekim Salı günü 1. kat çok amaçlı seminer salonunda “Girişimin Poetikası: Hayalden Gerçeğe” seminerini düzenledi.

Girişimciliğin sanat ve edebiyat ekseninde ele alındığı söyleşide, başarılı girişimcilik projelerine imza atan kadın girişimciler Yeni Medya ile Sinema ve Televizyon öğrencileriyle bir araya geldi. Arbor İletişim kurucusu Aylin Gezgüç, Ajans Tempus kurucusu Müjde Alganer ve Evinizde Terapi online platformunun kurucusu Şehnaz Tuna’nın konuşmacı olarak yer aldığı seminerin moderatörlüğünü, öğretim görevlilerimizden Esen Kunt üstlendi. 

Yeni Medyada Sanat ve Edebiyat Ekseninde Girişimcilik TartışıldıArbor İletişim Kurucusu Aylin Gezgüç yaptığı konuşmada, farklı kurumlardaki profesyonel iş hayatının yanında sosyal girişimcilik projeleri üretmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi. Gezgüç, insan ve doğa etkileşimine dikkat çektiği konuşmasında sosyal girişimcilik projelerinde her zaman doğadan ilham aldığını ve gençleri projelerinin ayrılmaz bir parçası olarak gördüğünü belirtti. Sözlerine, “Bizler ilk anlayış ve duyuşu sanat eserlerinden alırız” diye devam eden Gezgüç, toplumda her bireyin ortak bir ekosistemin parçası olduğunu, bireylerin belirli ağlar ve fraktallar ile birbirine bağlı olduğunu hatta Arbor’un da latince anlamının fidan demek olduğunu ifade etti. 

Evinizde Terapi Klinik Psikoloji Online Platformu Kurucusu Şehnaz Tuna, sunumunda ‘Evinizde Terapi’ projesinin hikâyesini paylaşırken, yaşamının farklı dönemlerindeki birçok dönüm noktasının projesinin oluşumuna katkıda bulunduğunu belirtti. Başarmak için azimli ve kararlı olmak gerektiğini vurgulayan Tuna, “Geldiğim noktada çok severek yaptığım mesleğim aracılığıyla dünyanın her yerinden danışanlarıma online olarak danışmanlık hizmeti sunuyorum” dedi. Yeni medya mecralarının projesine katkılarından söz eden Tuna, doğru kullanıldığında internetin günümüz projelerine ciddi katkılar sağladığını sözlerine ekledi. Tuna, çalışma alanıyla ilişkini yazdığı öykülerden kesitler paylaşt ve yazdığı kitaplardaki umut temasına dikkat çekerek “Ümit etmekten ve hayal kurmaktan asla vazgeçmeyin” dedi. 

Kurumsal şirketlerde uzun yıllar çalıştıktan sonra Yazarlık tutkusunun peşinden gittiğini aktaran Ajans Tempus Kurucusu Müjde Alganer ise, “Yazarların yayın evleriyle buluşmaları noktasındaki sıkıntılardan yola çıkarak bir proje geliştirmeye karar verdim. Böylece ajansım roman, yazar danışmanlık hizmeti veren bir proje olarak ortaya çıktı” dedi.  Alganer, projesinin Yeni Medya ile ilişkisine değinirken, “Günümüzde ortaya çıkarılan çalışmaların okuyucu ile buluşması çok önemli. Bu noktada sosyal medya mecraları ve bu mecraların doğru yönetimi oldukça önemli” şeklinde konuştu. 

Seminer, öğrencilerin merak ettiği konularda konuşmacılara yönelttikleri sorular ile son buldu.
 


Son Güncelleme Tarihi: Çar, 10/31/2018 - 10:23