Yeni Medya ve İletişim Bölümü Öğrencilerinden Pera Müzesi’ne Ziyaret 

Yeni Medya ve İletişim Bölümü öğrencileri,  Pera Müzesi’ni ziyaret etti. Bölüm öğretim elemanlarının rehberliğinde 27 Şubat Çarşamba günü gerçekleştirilen teknik geziyle, öğrenciler Pera Müzesi’ndeki farklı sergileri deneyimleme fırsatı elde etti. 

İlk olarak ziyaret edilen ‘Zaman Değişmeli’ sergide öğrenciler Çin, Türkiye ve Hindistan’dan sanatçıların çizim, video, fotoğraf, yerleştirme ve yeni medya çalışmaları ile zaman kavramına dair farklı düşünce alanlarını içeren eserleri inceledi. Ardından şiirsel sinemanın ustalarından ünlü yönetmen Sergey Parajanov’un eserlerinden oluşan ‘”Parajanov Sarkis ile” adlı seçkiyi ziyaret eden öğrenciler, sanatçının çok yönlü ve çok kültürlü görsel sanatlar dünyasından farklı dönemleri bir araya getirdiği eserlerini beğeniyle izledi. 

Gezi kapsamında ayrıca Pera Müzesi koleksiyon sergileri de ziyaret edildi. Suna ve İnan Kıraç Vakfı’nın Anadolu Ağırlık ve Ölçüleri koleksiyonu kapsamında yaklaşık dört bin yıl boyunca Anadolu’da kullanılmış başlıca ağırlık ve ölçü aletlerinin yer aldığı seçki incelendi. Sergi alanında öğrenciler, dönemler ve kültürlerarası sistem ilişkilerinin dönüşümleri ve sürekliliklerini izleme olanağı elde etti. Pera Müzesi’nin Sevgi ve Erdoğan Gönül Galerisi’nde Osman Hamdi Bey’e ayrılan özel bölümde ise öğrenciler sanatçının ‘Kaplumbağa Terbiyecisi’ eserine yoğun ilgi gösterdi. 
 


Son Güncelleme Tarihi: Per, 02/28/2019 - 10:53